Parcel box

Pappkastist kodupakiautomaadini ehk Parcelsea nutipostkasti teekond ideest toimiva lahenduseni

Parcelsea nutipostkasti teekond ideest tänasesse päeva on olnud üllatavalt kiire. Justkui alles eile olime Viimsis garaažis ning visandasime erinevaid ideid paberile. Oleme poole aastaga jõudnud garaažist oma kontorisse Pirital, arendanud pappkastist toote töötavaks erapakiautomaadiks, kasvatanud tiimi 9-liikmeliseks ja kogunud sahtlisse oi-oi kui palju ideid, mille kallal iga päev töötame. Tutvustame sulle meie teekonda veidi lähemalt.

  • September: maailmas võiks olemas olla avatud lahendusega isiklik pakiautomaat!

Probleemi kaardistamine: tekkis probleem enda kogemusest internetist tellitud kaupa oodates ja avastades, et mure on ka kullerite poolel, kuna inimesed pole tihti saadetise vastuvõtmiseks kodus.

  • Oktoober: nutipostkasti esimene reaalne kuju

Asusime probleemi lahendama. Garaažis. Meisterdasime pappkastidest mutrite ja poltidega oma esimese nägemuse järgi isikliku nutipostkasti ning andsime talle ka spreivärvidega esimese “päevituse”. Nutipostkasti väljanägemine andis meile piisavalt enesekindlust, seega asusime disaini patentima. Suures õhinas ehitasime testversioonid juba peenematest materjalidest ning katsetasime nii elektroonikat kui ka riistvara.

Nutipostkast prototüüp

Nutipostkast prototüüp

  • November: hakkame erapakiautomaati katsetama!

Parcelsea meeskond kasvas poole suuremaks – nüüd lahendasime probleemi juba neljakesti. Lisaks sellele viisime läbi kümneid intervjuusid e-ostlejatega, et olla kindlad toote vajaduses ja koguda neilt väärtuslikku tagasisidet toote olemuse ja funktsioonide kohta. Kui saime aru toote vajadusest, ehitasime 2 edukat prototüüpi, mida testklientide peal katsetama asusime.

  • Detsember: Parcelsea on Prototron TOP50 hulgas!

Otsustasime kandideerida Prototroni progammi ning meie suureks rõõmuks valiti Parcelsea Prototroni TOP50 hulka, mille käigus osalesime mitmetel koolitustel, töötubades ja saime personaalset mentorlust erinevatel teemadel ning lihvisime nutipostkasti kontseptsiooni aina paremaks.

  • Jaanuar: nutipostkasti tutvustatakse laiemale publikule!

Meid valiti Prototroni TOP30 hulka! See tähendas personaalseid mentorsessioone, koolitusi ja erinevaid põnevaid ja arendavaid workshoppe! Lisaks sellele hakati meie vastu aina rohkem huvi tundma ning osalesime Henrik Roonemaa ja Taavi Kotka juhitavas Raadio Kuku saates “Restart”. Sealt edasi juhtus midagi, mida me isegi oodata ei osanud – meist ilmusid artiklid Geeniuses, Delfis, Postimehes, Äripäevas, Invest in Estonia kodulehel ning osalesime ka Äripäeva hommikuprogrammis. Paralleelselt suurte kajastustega lansseerisime oma sotsiaalmeedia kanalid ja kodulehe, kus esimesed kliendid said esitada Parcelsea nutipostkasti eeltellimuse. Lisaks paigaldasime esimesed nutipostkastid meie testklientidele.

Erapakiautomaadi paigaldus

  • Veebruar: isiklik pakiautomaat saab veel viimaseid lihve!

Jätkasime nutipostkastide testimist juba suurema hulga testklientidega ning paralleelselt arendasime vastavalt tagasisidele toodet edasi, et neid juba kahe kuu pärast suurtele massidele paigaldada saaks. Testimised läksid üle ootuste hästi, tänu millele õnnestus meil kuutasu poole võrra langetada (19,99€ -> 9,99€). Lisaks alustasime kõikide kullerettevõtetega koostöid, et kõik kullerid teaksid mis on Parcelsea nutipostkast ja kuidas seda kasutada. Veebruari lõpuks lõime käed e-Selveriga ning meie testkliendid said e-Selveris “Tellin kauba Parcelsea nutipostkasti” tarneviisi kasutama hakata.

  • Märts: eeltellimused on täies hoos!

Huvi meie nutipostkasti vastu aina kasvas. Pea iga päev kirjutati meile, küsiti erinevaid küsimusi ning eeltellimuste maht aina kasvas. Peamised küsimused olid seotud toote olemuse ja funktsionaalsusega, millest lähtuvalt avaldasime Parcelsea nutipostkasti tootevideo, lisasime kodulehele tooteinfo alamlehe ning galeriise pilte, mis disainipatendi kinnituse tõttu saladuseloori taga olid. Lisaks suhtlesime jõudsalt erinevate kullerettevõtetega ning lõime käed DPD-ga. 

  • Aprill: iga hetk on sadade eestlaste kodus isiklik nutipostkast!

Isiklik pakiautomaat katsetus

Esimene seeria koos uuenduskuuriga läks tootmisesse! Ehitasime erapakiautomaadi vastupidavamaks, mugavamaks ja funktsionaalsemaks ning käisime Marii Karelli “Laser” saates külas. Samuti saime lukku pandud esimese rahastusringi, mille käigus õnnestus meil koguda ligi miljon eurot! – kes rahastusringil osalesid ja mida Parcelsea loojad veel saladusloori tagant paljastavad, loe siit! Täname siinkohal taas kõiki, kes meisse usuvad ja meid toetavad!

  • Mai: hetk on käes – Parcelsea nutipostkastid jõuavad järk-järgult üle Eesti kodudesse!

Ja kus me täna oleme? Koos suurema mahu, võimaluste ja arendustega on meie tiim kasvanud 9-liikmeliseks ning teeme igapäevaselt Pirita kontoris tööd, et innovatsioon ei peatuks. Alustasime esimeste nutipostkastide paigaldamist ning juba peagi on Parcelsea nutipostkast sadade eestlaste kodudes!

Kui soovid samuti nende eestlaste hulgas olla, siis esita oma Parcelsea nutipostkasti eeltellimus siin.